Марсилия сложи край на серията си от две тежки загуби в Лига 1 с победата като гост на Амиен с 2:0. Така южняците се реабилитираха пред феновете си за пораженията с 1:6 от Монако и 1:3 от Рен в последните си двубои. 

Големият герой за победителите беше Клинтън Н'Джие. Той реализира и двете попадения за успеха, като беше точен в рамките на три минути малко след началото на втората част и сложи точка на спора. 

Марсилци имаха повечето шансове преди почивката, но Флориан Товен и Луис Густаво изпуснаха възможностите за гостите в тези минути, а Гаел Какута имаше единствения сносен шанс за Амиен. 

Така почивката дойде без отбелязани попадения, а малко след подновяването на играта всичко на практика приключи. В 52-та минута Клинтън Н'Джие откри, разписвайки се от близка дистанция след разбъркване. 

Само три минути по-късно Н'Джие вкара и втория си гол в мача, с което на практика сложи точка на спора. Тогава Флориан Товен го намери перфектно, той си освободи място и прониза мрежата на противника за втори път. 

До края на мача Олимпик успя без особени затруднения да опази аванса си, докато Амиен опитваше да се върне в двубоя, но беше твърде хаотичен в опитите си. В крайна сметка повече попадения не паднаха и гостите потеглиха към Марсилия с трите точки. 

След този развой гостите в тази среща събраха вече 10 в актива си и това им отрежда шестата позиция в класирането след шест кръга. Амиен остава с 6 точки в долната половина на таблицата.