Отборът на Марсилия взе изключително сладка победа с 1:0 в голямото дерби на френския футбол като гост на Пари Сен Жермен. Победното попадение падна 31-та минута и беше дело на Флориан Тувен за марсилци.

Срещата бе изпълнена с напрегнати и спорни моменти, което логично доведе и до бой между играчите на двата тима и червени картони за Лейвин Курзава, Леандро Паредес, Дарио Бенедето и Жордан Амави. След разглеждане на ситуацията с ВАР и Неймар видя червения цвят в ръката на арбитъра.

След активно начало на домакините на срещата момчетата на Андре Виаш-Боаш нанесоха своя удар в средата на първата част. Тогава при едно центриране от фаул Флориан Тувен изскочи зад защитата и отблизо успя да промуши кълбото в близкия ъгъл на вратата за 0:1.

Парижани отново натиснаха в началото на втората част. В 57-ата минута след страхотна многоходова атака топката стигна до Пабло Сарабия на чудесна позиция в пеналта, но отново Манданда направи страхотно спасяване. Последваха серия от отменени голове за двата тима.

До края ПСЖ търсеше изравняването с всички сили, но така и не успя да създаде нещо кой знае колко опасно. Така момчетата на Томас Тухел останаха изненадващо с нулев актив след 2 мача, докато Марсилия взе втори пореден успех от две изиграни срещи.