Олимпик Марсилия направи втора поредна грешна стъпка в опитите си да не изостава от Пари Сен Жермен и Олимпик Лион, като завърши 1:1 при гостуването на Евиан Тонон Гаяр от 24-ия кръг в Лига 1. „Финикийците“ поведоха в резултата, но малко след това останаха с човек по-малко и допуснаха изравняване. До края на мача още един футболист на марсилци бе изгонен и това окончателно ги лиши от шанс да преследват нещо повече.

След нулево първо полувреме водещият реализатор на Олимпик Андре-Пиер Жиняк откри в 51-ата минута, когато се възползва от чудесен пас на Матийо Валбуена.

В 58-ата обаче Касим Абдала фаулира в собственото си наказателно поле откъсващ се срещу вратаря съперник, а Манданда бе безпомощен при дузпата на Яник Сагбо – 1:1.

За капак резервата Джордан Аю си изкара два жълти картона само в рамките на няколко секунди между 74-ата и 75-ата минути, но за негов късмет домакините не успяха да направят пълен обрат до края.

Въпреки петия си мач без загуба Евиан загуби позиции в класирането и с 23 точки е точно над чертата. Марсилия пък остава трети, но вече изостава с 8 точки от лидера ПСЖ.