Отборът на Олимпик Марсилия направи грешна стъпка при домакинството си на Амиен и не успя да го победи. Срещата завърши при резултат 2:2, като марсилци трябва да съжаляват, след като до последните 10 минути водеха с два гола.

Срещата не предложи много чисти положения, особено през първото, но при едно от тях домакините поведоха. В първата минута на добавеното време на първата част Кевин Строотман намери Морган Сансон малко пред наказателното поле, който напредна и с много мощен шут простреля вратаря Регис Гюртнер, който също не успя да се намеси по на-добрия начин – 1:0.

През втората част двата отбора се активизираха повече в предни позиции, а Марсилия успя да стигне до ново попадение в 57-ата минута. Димитри Пайе напредна добре отляво и навлезе навътре, след което стреля, топката се отклони в Аурелиен Шеджу и влетя във вратата на Амиен за втори път – 2:0.

В последните минути обаче футболистите на Андре Виаш Боаш дадоха инициативата на гостите, които се възползваха по на-добрия начин.

Първо, в 83-ата минута Сехру Джираси бе съборен в наказателното поле на домакините от Жордан Амави и главният съдия отсъди дузпа, която потърпевшия я превърна в гол – 1:2.

Домакините се затвориха още повече в опит да запазят резултата, но в петата минута на добавеното време Саман Годос донесе точката за гостите. Той центрира в наказателното поле отляво, където в другия край на пеналтерията Артуро Калабреси овладя и пусна чудесен успореден пас на голлинията, който бе засечен именно от Годос, който оформи и крайния резултат.

След последния съдийски сигнал мениджъра на Марсилия Виаш Боаш тръгна да се разправя със съдията и получи червен картон, като по всяка вероятност ще пропусне да води следващия мач на тима от резервната скамейка.

С това равенство марслици събраха актив от 56 точки и остават на втората позиция, на девет пред третия Рен, който може да смъкне разликата на шест през уикенда. Амиен остават 19-ти с 23 точки, на четири от плейофа за изпадане. В следващия кръг Олимпик гостува на Монпелие, докато Амиен, който няма победа в първенството от втори ноември миналата година, приема Анже.