Пред 40 000 зрители на своя стадион "Велодром" отборът на Олимпик Марсилия изненадващо загуби с 2:3 от Лориан и пропусна възможността да се доближи до лидера и шампион Олимпик /Лион/.

Отборът на Олимпик /Марсилия/ поведе с 2:0 с голове на Карим Зиани в 10-та минута и на Мамаду Нианг в 60-та минута от дузпа.

Но след това отборът от Марсилия допусна три гола само за 11 минути - Морган Амалфитано /76 минута/, Фабрис Абриел /84 минута/ и Кевин Гамейро /87-та минута/.

С два ранни гола на своя централен нападател Андре-Пиер Жиняк - във 2-та и в 19-та минута, отборът на Тулуза победи като домакин новака Гренобъл пред 15 000 свои зрители и се изкачи на трето място във временното класиране на една точка след Олимпик Марсилия.

Бившият нападател на ЦСКА и на българския национален отбор по футбол Христо Янев бе титуляр в отбора на Гренобъл до 82-та минута, когато бе сменен от Морейра.

С два гола на нападателя Гийом Оаро, който премина в Пари Сен Жермен от Льо Авър, отборът на Пари Сен Жермен победи Льо Авър като гост с 3:1 и излезе на пето място във временното класиране. Третияг гол за парижани бе дело на бившия национал Людовик Жюли.

Льо Ман закотви Валансиен на дъното на Лига 1, след като го победи с 1:0 след гол на Йоан Котадьор. Оксер победи с 1:0 Сошо и го остави да прави компания на Валансиен в дъното на Лига 1. Единственото попадение бе дело на Кевин Лежюн в 31-та минута.

Отборите на Нанси и Каен не успяха да се победят и завършиха 1:1. Стив Савидан откри резултата за гостите, но Стефан Бокансо си вкара автогол и изравни. Лил разби с 3:0 Сент Етиен.