Отборът на Олимпик Марсилия записа първо равенство през новия сезон в Лига 1. Марсилци направиха 1:1 с Анже в двубоя от третия кръг. Така момчетата на Руди Гарсия събраха седем точки на четвъртото място в таблицата, а Анже, за когото това бе второ реми от началото на кампанията, е седми с 5 пункта.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в петата минута. Енцо Кривели имаше страхотна възможност да открие рано-рано резултата, след като при изпълнение на фаул, топката бе насочена около точката на дузпата. Нападателят игра с глава, но прати топката встрани от левия стълб.

Последваха силни минути за Марсилия и в 17-ата минута домакините поведоха. При скоростна атака отдясно, топката бе центрирана по земя в наказателното поле, настъпи неразбирателство в отбраната на Анже, а Клинтън Н»Жие се пребори и се разписа за 1:0.

Гостите отвърнаха с бърза и опасна атака само две минути след инкасираното попадение. Енци Кривели отново смути домакинската защита и след добър пробив, стреля от наказателното поле, но Стив Манданда отрази.

След почивката мачът продължи да се развива по двуостър начин. Още в 52-ата минута бе регистрирана първата по-сериозна опасност.

При центриране в пеналта на Анже, топката бе насочена около точката на дузпата. Флориан Товен отигра с глава, но изстрелът му профуча покрай десния стълб.

В 70-ата минута Анже възстанови паритета. Карл Токо Екамби получи пас от Фюлжини, напредна отдясно, навлезе леко навътре и с удар от границата на наказателното поле порази вратата на Манданда за 1:1.

Изравнителното попадение вля сили в редиците на гостите, а в оставащите до края минути те натиснаха съперника си, но така и не успяха да стигнат до пълен обрат. В 79-ата минута от обещаваща позиция Томас Мангани засече центриране от фаул, но Манданда спаси, а минута след това топката се озова в мрежата му, но попадението не бе зачетено заради засада.

Същевременно Марсилия не завърши двубоя в пълен състав, тъй като в четвъртата минута на продължението на мача Лукас Окампос бе изгонен с червен картон. Атакуващият играч извърши фаул, а реферът прецени, че има основания да го санкционира сурово, въпреки сериозните протести от страна на аржентинеца.