Амиен срази Олимпик Марсилия с 3:1 като домакин в мач от деветия кръг на Лига 1. Точни за домакините бяха Хайтам Алеесами, Гираси и Мендоса. За марсилци точен бе Дарио Бенедето.

Първото интересно положение в мача доведе и до гол. Това се случи в 11-ата минута, когато един от защитниците не успя да изчисти подобаващо едно центриране и Хайтам Алеесами засече по перфектен начин топката, насочвайки я в левия ъгъл на Манданда.

В 23-ата минута Дарио Бенедето получи топката извън наказателното поле, изстреля я с голяма сила и я изпрати в долния ляв ъгъл на Гюртнер за 1:1.

В 28-ата минута Серу Гираси получи пас на границите на наказателното поле и опита удар по земя, но вратарят бе на място.

11 минути по-късно Дуйе Цар задържа съперников играч в наказателното после и реферът отсъди дузпа в полза на домакините. Хърватинът получи жълт картон за нарушението.

При последвалата дузпа Гираси насочи неспасяемо коженото дълбо високо, матирайки Манданда – 2:1.

В началото на втората част Амиен можеха да си подпечатат победата, когато Гираси получи топката в наказателното поле и стреля, но уцели гредата.

В 55-ата минута Бенедето изпълни свободен удар от удобна позиция към горния ляв ъгъл, но Гюртнер бе на висота и се справи.

Минути преди края на срещата Неманя Радонич имаше реален шанс да изравни чрез удар от средна дистанция. Топката отиваше в долния ляв ъгъл, но Гюнтнер реагира светкавично.

В 91-ата минута на двубоя Диабате намери свободния Джон Мендоса, който без да се колебае прати топката в горния ляв ъгъл на Стив Манданда и осигури трите точки на отбора си.

С тази победа Амиен излезе на 11 място с 11 точки, а Марсилия са на 6 място с 13, но могат да се смъкнат до десетото.