Отборът на Олимпик Марсилия постигна трета поредна победа в Лига 1, след като се наложи с 2:0 над Амиен в мача от 25-ия кръг. Флориан Товен и Марио Балотели.

Атрактивният италианец вкара още веднъж топката в мрежата в мача, но попадение не бе зачетено заради засада. Самата ситуация бе решена с ВАР.

В класирането с успеха Марсилия натрупа 40 точки на четвъртото място, докато Амиен е 16-ти с 21.

Първата по-сериозна атака в мача играчите на Марсилия спретнаха в 5-ата минута. Лукас Окампос намери топката от воле в наказателното поле, но в аут. В 19-ата минута марсилци поведоха.  Макси Лопес пусна находчив пас към Флориан Товен, който овладя добре и откри за 1:0.

Преднината на домакините набъбна на 2:0 в 25-ата минута, когато Лукас Окампос  изведе добре Марио Балотели, а той не сбърка и удвои.

Няколко минути след това Валер Жермен получи обещаващо подаване, но изстрелът му мина встрани.  

След почивката пред Лукас Окампос се разкри отлична възможност. Той шутира от границата на наказателното поле, но встрани от левия стълб.

В 65-ата минута Стив Манданда се намеси решаващо, като спря удар на Бакайе Дибаси.

Две минути след това Марио Балотели вкара топката в мрежата на Амиен след центриране от фаул. След преглед на ситуацията с ВАР обаче попадение не бе зачетено заради засада.    

Марсилия удари и греда в 75-ата минута на мача, когато Джордан Амави отправи мощен изстрел, който обаче разтресе напречната греда.