Старши треньорът на Олимпик Марсилия Дидие Дешан отрече слуховете, че клубът се готви да продаде Тайе Тайво и Хатем Бен Арфа. През последните седмици се заговори, че Тайво и Дешан не се разбират, и това подсили спекулациите. Въпреки че нигериецът отказа да подпише нов договор, наставникът е категоричен, че той няма да напусне и се надява, че ще успее да го убеди да парафира отново.

„Изобщо не съществува проблем с Тайво, за да го обсъждам,” заяви Дешан пред L'Equipe. „Това е моята позиция, и не възнамерявам да я променям. Няма логика да го продаваме. Знам какво иска той. Има още една година договор с нас, и ние искаме да го продължим, но агентът му не желае да работи с нас.”

„Мога за кажа със сигурност, че тази година няма да има много трансфери. Бен Арфа? Той все още е тук, и няма да назовавам сега кой напуска, и кой не,” продължи Дешан.

Той все още продължава опитите да привлече Алу Диара от Бордо. „Наш приоритет е да се подсилим. Диара е класен футболист и разбирам защо Бордо не го пусна, но ние знаем, че имаме шанс да го убедим. Търся и нападател. За съжаление, в момента нямаме много опции,” завърши Дидие Дешан.