Тимът на Олимпик Марсилия не се предаде пред Монако и успя да спечели с 2:1 двубоя между двата тима в 36-я кръг на френската Лига 1. Българинът Димитър Бербатов остана на пейката за Монако до 86-ата минута, когато замени Антони Мартиал и не успя да помогне на съотборниците си, които поведоха в първата минута, но допуснаха обрат в последните десетина минута на двубоя.

Олимпиак Марсилия вече е четвърти с 63 точки в актива си, на две от третия Монако, който остана с 65 точки в актива си и трябваше да се примири с поражението след двете поредни победи, които бе записал.

Така вратата към местата, които дават право на участие в Шампионската лига във Франция, остава отворена.

Началото бе чудесно за Монако, чийто тим попари домакините още в първата минута, след като Жоао Моутиньо се възползва от грешка в защитата на Олимпик Марсилия и с точен силен удар вкара за 1:0.

Пак Моутиньо затрудни съперника в 18-ата минута, след като центрира, а Андреа Раги засече с глава, но топката мина встрани от дясната греда. Гостите продължиха да натискат и в 22-ата минута Антони Мартиал овладя топката и стреля, но стражът на Олимпик Стив Манданда спаси вратата си.

Жоао Моутиньо

източник: Gulliver/GettyImages

Само две минути по-късно, в 24-ата Монако пропусна нов шанс, като Ромен Алесандрини стреля от границата на наказателното поле, но Даниел Субашич отрази удара.

Стражът на Олимпик Марсилия пък трябваше да се намесва в 39-ата минута, след удар на Фабиньо, който се освободи и стреля, но без успех.

В допълнителните минути на първото полувреме Бернардо Силва от Монако напредна в половината на домакините и получи топката, след което стреля, но топката се отби в дясната греда на вратата на Олимпик Марсилия.

След почивката Бенжамин Менди пропусна добра възможност за Монако в 61-ата минута, след като стрела от границата на наказателното поле, но топката прелетя далеч от лявата греда. Само две минути по-късно Димитри Пайе стигна до топката и не се забави с удара, но изстрелът му не бе достатъчно прецизен.

Димитри Пайе

източник: Gulliver/GettyImages

Най-интересното в двубоя обаче тепърва предстоеше, като Олимпик Марсилия успя за по-малко от 10 минута да обърне развитието на мача в своя полза. Първо в 79-ата минута, Ромен Алесандрини намери Андре Аю, който нямаше проблем да реализира за 1:1.

В 87-ата минута пък Димитри Пайе пусна страхотен пас към Алесандрини, който се възползва от ситуацията и не сгреши, вкарвайки победното попадение за 2:1, след което заслужено попадна в прегръдките на съотборниците си.