Отборът на Олимпик Марсилия победи тима на Дижон в мач от 13-ия кръг на френската Лига 1. На стадион „Велодром“ домакините надделяха с 2:0, а попаденията за успеха бяха на Лукас Окампос в продължението на първата част и Адил Рами късно през второто полувреме.

Резултатът в мача бе открит в продължението на първата част. След изпълнение на корнер, Пайе центрира на близката греда, където Рами игра с глава и насочи много добре топката към долния десен ъгъл на вратата. Непосредствено преди тя да пресече голлинията Окампос я докосна и така голът бе записан на неговото име.

Вторият гол също дойде след статично положение, този път от пряк свободен удар. След центриране в наказателното поле, отбраната на гостите не успя да избие добре топката, Строотман пробва ножичен удар, който обаче не се получи през купа от играчи. Все пак Рами успя леко да отклони топката и да я прати в мрежата за 2:0.

След този резултат Марсилия заема шестото място във временното класиране с актив от 22 точки, докато Дижон остава в зоната на изпадащите със скромните 11 точки на сметката си.

В друг мач от Лига 1, който се игра по същото време, Рен и Нант не успяха да излъчат победител и завършиха при резултат 1:1. Якуб Йохансон откри за домакините още в 8-ата минута, но гостите стигнаха до точката чрез Емилиано Сала, който бе точен след четвърт час игра.

Рен е 12-ти в таблицата, докато Нант с две позиции по напред.