Олимпик Марсилия победи с 2:1 Амиен в мача от последния 38-и кръг на Лига 1. Макар да имаха известни шанстове за класиране в Шампионската лига възпитаниците на Руди Гарсия остават на 4-ото място в класирането и отново ще се състезават в Лига Европа през следващия сезон. Както е известно, преди броени дни Марсилия загуби финала срещу Атлетико Мадрид във втория най-престижен европейски клубен турнир. 

Въпреки това марсилци бързо се съвзеха от поражението и се справиха с Амиен в последния кръг от шампионата. Всички попадения в срещата паднаха през първата част. Морган Сансон откри резултата в 10-ата минута, Константинос Митроглу удвои в 18-ата, а в 30-ата Муса Конате намали за Амиен. 

Марсилци откриха резултата рано-рано. Още в 10-ата минута Бубакар Камара видя отлично откъсналия се Морган Сансон, който овладя с едно докосване и би в целта, в горния десен ъгъл. Вратарят беше безпомощен.

В 18-ата минута Лукас Окампос се вдигна над съперниковата защита, за да отклони прецизно центриране към вратата. Опитът му, насочен под напречната греда, обаче беше спрян от Режис Гюртнер. Въпреки това топката попадна в Константинос Митроглу, който я заби право в мрежата за 2:0.

В 30-ата минута Амиен намали изоставането си с попадение с Муса Конате. Той получи перфектно извеждащо подаване от Тома Монкондюи, след което изстреля перфектен удар по трева в средата на мрежата зад гърба на вратаря.

Монкодюи пък успя да си изработи червен картон в 55-ата минута и по този начин да остави тима си с човек по-малко на терена до края на срещата. Умишлено или не защитникът на Амиен настъпи по прасеца Лукас Окампос, а главният съдия не се поколеба да му покаже директен червен картон. 

Така Марсилия остави 4-и в класирането с актив от 77 точки, а Амиен е 13-и с 45.