Отборите на Олимпик Марсилия, Монако, Ланс и Ница се класираха за 1/16-финалите в турнира за купата на Франция по футбол.

В един от класическите сблъсъци в третия кръг на турнира Марсилия победи с 2:0 като гост втородивизионния Оксер.

Головете за Олимпик вкараха Дарио Бенедето и Амаду Диенг през второто полувреме.

В друг мач, противопоставящ два от най-популярните отбори в страната, втородивизионният Тулуза победа с 2:0 като гост елитния Бордо. Точни за Тулуза бяха Вакун Байо през първото полувреме и Янис Анист през второто, като двамата асистираха един на друг за попаденията.
Доста повече трудно срещна тимът на Монако, който победи с 1:0 като гост Гренобъл. Единственото попадение за монегаските реализира черногорецът Стеван Йоветич в 36-ата минута.

В мач между два елитни отбора Ница победи Ним с 3:1. Гостите от "Лазурния бряг" поведоха с 2:0 до 29-ата минута с два гола на Рони Лопес, но десетина минути преди почивката Харис Дулевич върна надеждите на Ним, намалявайки на 1:2.

Ница обаче си осигури класирането за следващия кръг с трети гол в 81-вата минута, дело на Пиер Мелу.

В най-резултатния сблъсък от мачовете, завършили до този момент, Ланс победи Нант с 4:2 като гост. Домакините поведоха с гол на Кадер Бамба в средата на първата част, но още до почивката Ланс реализира три гола - два чрез Корентен Жан и един на на Шейх Дукуре. Арно Калимуендо покачи на 4:1 в 58-мата минута, а пет минути след това Бамба оформи крайния резултат с втория си гол в мача.

Напред в турнира продължават още отборите на Монпелие, Метц и Брест.