Марсилия и Лил не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1 на „Велодром“. Гостите поведоха в началото на второто полувреме чрез Луиз Араужо, а домакините се добраха до равенството в заключителните минути на двубоя с гол на Валер Жермен.

Двата отбора не предоставиха много атрактивна игра за зрителите през първата част. Все пак Лил показа повече агресия и в 43-ата минута можеше да открие резултата. Зеки Челик стреля към вратата от дистанция, което свари неподготвен Стив Манданда, но вратарят успя да реагира и отлично спаси.

Гостите стартираха втората част по мечтан начин. Луиз Араужо овладя топката на границата на наказателното поле, след което стреля технично в левия ъгъл, за да открие резултата.

В 63-ата минута голмайсторът за „песовете“ можеше да реализира и второ попадение, но изстрелът му, който попадаше под гредата бе спасен решително от Стив Манданда.

Седем по-късно домакините нацелиха гредата. Валентин Ронже стреля от дистанция, при което топката се отби в десния страничен стълб на вратата.

Натискът на домакините даде резултат в 85-ата минута, когато Валер Жермен се оказа на правилното място и с глава изравни.

До края на срещата резултатът остана непроменен и двата тима си поделиха точките. По този начин Марсилия и Лил остават съседи в класирането в Лига 1, след като южняците са на седмата позиция с актив от 7 точки, докато „песовете“ са пети с 8 пункта.