Олимпик Лион победи Нант с 3:0 и съхрани надеждите си за шампионската титла, макар и те да си остават илюзорни. Лион изостава на четири точки зад лидерите Марсилия и Бордо, три срещи преди края на първенството в Лига 1, като и двата отбора тепърва ще играят своите мачове от 35-я кръг. Все пак за Лион успехът днес направи мястото им в зона Шампионската лига доста по-стабилно, като Олимпик е на четири точки, макар и с мач повече от Пари Сен Жермен.

Двубоят на „Стад Жерлан” бе решен до голяма степен още през първото полувреме, с две попадения на Жан Макун в 7-та и 34-та минута. Антони Муние подпечата победата с гол в 77-та минута за крайното 3:0. След силното първо полувреме, Лион понамали темпото през второто, и рядко създаваше чисти голови положения. Домакините обаче играеха с настроение, и очевидно искаха да отговорят на своите критици.

След дълго лечение на травма, в състава на Лион се завърна Сидни Гову, а феновете на тима станаха на крака при смяната, в която Жуниньо му отстъпи мястото си. Спекулациите, че Фабио Гросо ще напусне френския отбор се потвърдиха до една степен, след като Ким Калстрьом бе предпочетен като ляв бек от Клод Пюел.