Единсон Кавани щеше да премине в Челси или Манчестър Юнайтед през януари, ако ставаше въпрос за пари, твърди майката на 32-годишния нападател.

Уругваецът, чийто договор с Пари Сен Жермен изтича в края на сезона, се очакваше да премине в друг клуб, а английските грандове бяха сред спряганите имена. Към тях добавяме Атлетико Мадрид и новият клуб на Дейвид Бекъм - Интер Маями.

„Единсон не искаше да напуска заради пари, какъвто щеше да е случаят, ако беше преминал в Челси, Манчестър Юнайтед или Интер Маями, които отправиха сериозни оферти към него", заяви Берта Гомес пред испанкия вестник „AS".

Според нея Кавани е направил „всичко по силите си" да премине в Атлетико Мадрид. Президентът на „Дюшекчиите" Енрике Сересо обаче обяви, че сделката е пропаднала заради алчността на играча.

„Не е невъзможно Единсон да заиграе в Атлетико Мадрид от лятото, ако президентът си върне думите назад. Не разбирам защо ще казва такива небивалици. Това ни нарани. Абсолютна лъжа е, че Валтер (братът и агент на Кавани; б.р.) е поискал комисионна за трансфера. Синът ми не отиде в Атлетико първо, защото ПСЖ не го пусна и второ, Атлетико не успя да се разбере с клуба за сумата по трансфера", допълни още майката на уругваеца. /БГНЕС