Лориен продължи с чудесното си представяне в Лига 1 и днес постигна успех с 2:0 над гостуващия Рен в мач от 17-ия кръг на шампионата. С победата тимът на Кристиан Гуркюф успя да изпревари опонента си в класирането, който има едва 2 победи от октомври насам.

Домакините не можеха и да се надяват на по-добро начало. Още в 7-ата минута опитният Силван Арман фаулира откъсващ се сам срещу вратаря съперник в наказателното поле, заради което бе изгонен с директен червен картон. От бялата точка Йоан Жуфре бе точен и откри резултата.

Отново Жуфре сложи точка на спора три минути преди края, когато пое хубав пас на Жереми Алиадиер и прецизен удар за втори път разстреля Беноа Костил.

С трите точки активът на Лориен набъбна до 23, което позволи на тима да излезе 10-и във временното подреждане. Рен е 12-и с две точки по-малко.

Сент Етиен и нанеслият първо поражение на Пари Сен Жермен отбор на Евиан Тонон Гаяр не успяха да премерят сили днес, както бе по програма. Двубоят бе отложен заради частично замръзналото тревно покритие на „Жофри Гушар“. Реферите минаха на обичайната проверка преди мача и след нея заявиха, че условията не позволяват да се играе футбол.

В следващите дни Футболната федерация на Франция ще насрочи нова дата за срещата.

Всички резултати от Лига 1 днес:

Лориен – Рен 2:0

Реймс – Ница 1:0

Валансиен – Гингам 1:1

Сент Етиен – Евиан – отложен

по-рано днес: Пари Сен Жермен – Сошо 5:0