Отборът на Троа завърши наравно с Лориен 2:2 в мач от френската Лига 1. Така домакините не позволиха на съперника си да се изкачи на второто място в класирането, което щеше да стане при победа.Троа дори бе по-близо до успеха, като на два пъти повежда в резултата.

Домакините излязоха напред чрез автогол на Жулиен Лапорт, но Лориен изравни чрез Стефан Диара. Рони Лопес отново изведе Троа напред, а десен минути преди края на редовното време бретонците стигнаха до точката чрез попадение на Кентен Боасгар.

Брест се измъкна от последното място в класирането, като се наложи над Клермон с 3:1 като гост. Ромен Дел Кастийо, Франк Онора и Жереми Льо Дуарон дадоха преднина от 3 гола за Брест, преди Жим Алевина да вкара почетно попадение за домакините. Брест вече е 18-и, като изпревари в подреждането Анже и Аячо.

Реймс надигра Оксер с 2:1 у дома. Фоларин Балогун откри резултата за домакините, но Мбайе Нианг изравни за Оксер. Победата дойде с гол на японеца Джуния Ито в 87-ата минута.

Тулуза бе близо до успех срещу Страсбург, но двата отбора завършиха 2:2. Антони Руол даде аванса на Тулуза, а Брехт Дейегере удвои преднината. Страсбург върна едно попадение чрез Лебо Мотиба и успя да изравни в края благодарение на Кевин Гамейро, след като Расмус Николайсен от домакините бе изгонен от терена.

Срещи от 12-ия кръг на футболното първенство на Франция:

Анже - Рен - 1:2

Клермон - Брест- 1:3

Реймс - Оксер - 2:1

Тулуза - Страсбург - 2:2