Лориен постигна седма победа за сезона във френската Лига 1, налагайки се като гост на Сент Етиен с 2:0. Успехът прибави нови три точки към актива на тима, който вече има 24 и е на четвърта позиция в подреждането. Момчетата на Кристиан Гуркюф излязоха на Стад Жуфрой Гишар със самочувствие, че могат да бележат попадения, след като в миналия кръг постигнаха чудесна победа с 5:0 – най-голяма в историята на клуба.

Така след този 13-ти кръг в Лига 1, пред Лориен са само грандовете Олимпик Лион и Бордо, които имат само по точка повече. Лидер остана Оксер с 26 точки на сметката си.

Марама Вахируа бе най-съобразителен още в третата минута, когато успя да открие резултата в полза на Лориен. За френския нападател това бе вече 12 гол този сезон, от 22 общо за целия тим.

Аржентинският защитник Франко Соса пък даде стабилния аванс от два гола в 16-та минута, с което прекърши инициативата на домакините, и успокои играта на своя тим. До края Лориен контролираше мача, и го завърши с лекота, за да стигне до успеха.

Наставникът на Сент Етиен Ален Перен можеше да разчита на възстановения си нападател Бубакар Саного, но му липсваха други основни състезатели, за да постигне нещо повече. Домакините останаха на незавидното 17-то място, с 13 точки в актива си.

В средняшкото дерби, Ница успя да преодолее Тулуза, макар и само с 1:0. Лоик Реми отбеляза единственото попадение в 51-та минута от дузпа.

В късния неделен мач Монпелие победи Лил с 2:0 като домакин след два гола през второто полувреме на Виктор Монтано.

Срещите Булон – ПСЖ и Олимпик Марсилия – Сошо са отложени за 2 декември.