Лион победи като гост Лил с 1:0 в първата среща от 27-ия кръг на френската Лига 1, която се игра днес заради гостуването на момчетата на Ален Перен на Манчестър Юнайтед в реванш от осминафиналите в Шампионската лига.

Единственото попадение в двубоя Стад Дьо Франс реализира бразилският нападател на шампионите Фред в 32-ата минута, след като се бе разписал два пъти и в предния кръг, при успеха с 2:0 над Мец.

В края на двубоя Перен си позволи да запази част от звездите на Лион – Жуниньо Пернамбукано, Карим Бензема и Сидни Гову за гостуването на Олд Трафърд във вторник.

Двубоят с Лил се игра на стадиона в парижкото предградие Сен Дени, където бе финалът на Световното първенство през 1998 година, заради честванията на десета годишнина на съоръжението.

Мачът бе наблюдаван от 77 850 души и счупи рекорда за посещаемост във френското първенство, който се държеше от Олимпик Марсилия и Стад Велодром, където на 15 август 2005 година 57 609 зрители наблюдаваха двубоя с Лион.

Шампионите продължава да заемат на първото място с 55 точки, с шест повече пред втория Бордо, който е с мач по-малко. Лил е на 14-о място с 32 точки.