Лион победи Монако с 3:1 в дербито на 11-ия кръг на френската първа лига. Успехът остави тима на Ален Перен на първо място в шампионата. Жуниньо Пернамбукано откри за шампионите в 12-та минута от дузпа. Само седем по-късно Антони Ревейер удвои. Монегаските намалиха чрез Монсоро четири минути преди края на първата част. Крайното 3:1 оформи голмайсторът на домакините Карим Бензема.

Ница затвърди доброто си представяне от началото на шампионата побеждавайки последния в класирането Мец с 3:1. По този начин тимът от Лазурния бряг запази втората си позиция в класирането.

Трети се изкачи тимът на Рен. Екзекуторите на Локомотив София постигнаха класическа победа у дома над Льо Ман. Головете за „бретанци” отбелязаха Пажис, Вилтор и Естебан.

Друг добър познайник на българските фенове – тимът на Тулуза падна у дома с 0:2 от Сент Етиен. Кошмарът на армейските фенове вече е на 10-та позиция в таблицата на Лига 1.

Без Емил Гъргоров в състава си Старсбург завърши 1:1 като домакин с Бордо. Бившият капитан на ЦСКА въобще не попадна в групата за мача с „жирондинците”.

Останалите резултати от 11-ия кръг на Първа лига:

Каен – Лил- 1:0

Оксер – Лориен – 5:3

Валансиен – Пари Сен Жермен – 0:0

Лион води в класирането с 25 точки, пред Ница с 22 и Рен с 21. В дъното на класирането са Марсилия и Сошо с по 7 и Мец с 5 точки.

Утре са мачовете Нанси – Сошо и Марсилия – Ланс.