Лион стартира новия сезон в Лига 1 с категорична домакинска победа над Дижон с 4:1. С хеттрик за домакините се отличи капитана Мемфис Депай.

„Хлапетата“ стартираха агресивно и още в 4-ата минута имаха шанс да открият резултата. Екамби подаде към Муса Дембеле, но нападателят не успя да достигне до топката.

Три по-късно Токо Екамби се нагърби със завършването на атаката. Атакуващият футболист се освободи в наказателното поле и стреля, но Алфред Гомис реагира блестящо и изби.

В 14-ата минута Дижон изненада домакините. Орелиан Шайдлер даде аванс за гостите. Нападателят овладя след рикошет и с удар в долния ляв ъгъл даде аванс на тима си.

Лион натисна съперника си след инкасираното попадение. В 27-ата минута Бруно намери свободно пространство в наказателното поле и стреля в средата на вратата, но Алфред Гомис отново спаси.

В 39-ата минута домакините получиха дузпа. Капитанът Мемфис Депай се нагърби с изпълнението и с удар долния ляв ъгъл възстанови равенството.

„Хлапетата“ направиха пълен обрат в края на първата част. Уесли Лотоа искаше да пресече опасно центриране, но имаше малшанса да си отбележи автогол.

Това не беше краят на головото шоу през първите 45 минути. В допълнителното време на полувремето, Мемфис Депай овладя избита топка и с помощта на лявата греда прати топката в мрежата – 3:1.

Лион стартира уверено втората част. В първите минути домакините на три пъти имаха шанс да покачат преднината си, но с пропуски се отличиха Муса Дембеле, Токо Екамби и Мемфис Депай.

В 66-ата минута Лион получи нова дузпа. Главният съдия Беноа Мийо прегледа спорна ситуация използвайки системата ВАР и посочи бялата точка. Зад топката отново застана Мемфис Депай и с плътен удар в напречната греда топката се вклини в мрежата.

До края на двубоя Лион не даде инициативата на Дижон и заслужено стартира с успех новата кампания в Лига 1.