Отборът на Лион се наложи с 2:1 при гостуването си срещу Амиен в 11-ия кръг на Лига 1. „Хлапетата” на Бруно Женесио доста трудно пречупиха противника си, макар и от 34-ата минута нататък да играеха с човек повече на терена.

Исмаел Траоре беше изгоненият играч на домакините, след като по зверски начин стъпи върху пищяла на Муса Дембеле. Макар футболистът на Амиен да не действа злонамерено, беше цяло чудо, че не нанесе сериозна травма на нападателя.

Въпреки числения превес Лион трябваше да чака чак до 63-ата минута за откриващия гол. Вратарят Людовик Бютел увисна сериозно при едно центриране от фланга, а това позволи на Мемфис Депай от самата голлиния да върне кълбото към Хусем Ауар. От непосредствена близост пред зейналата врата халфът с глава вкара за 1:0.

Пет минути преди края на срещата Муса Дембеле асистира по чудесен начин за Депай, който вкара за 2:0 и наглед всичко беше решено. Буквално в следващата атака обаче Кристиан Лопес реализира виртуозно с глава и така последните минути се оказаха доста нервни за гостите.

Те все пак удържаха минималния аванс и събраха 20 точки, за да защитят третото си място. Лил е втори с 22, а лидерът ПСЖ има 30 (и двата отбора още не са изиграли мачовете си от кръга). Анже остава 11-и с 12 пункта, като вече в серия от 4 поредни мача без успех.