Лион е почти сигурен участник и в следващото издание на Лига Европа от квотата на френския шампионат. "Хлапетата" съсипаха с 4:0 гостуващия Тулуза и окупираха четвъртата позиция. 

Мемфис Депай с два гола, Кристоф Жале и Максуел Корне изковаха успеха за тима си и хвърлиха в дълбок размисъл гостите от Лазурния бряг за слабото им представяне на "Стад де Люмиер". 

Мачът започна равностойно, но чистите положения липсваха в първите минути. В 36-та минута обаче падна и първият гол. Тогава защитник на Тулуза сгреши, от което се възползва Жале и с хубав удар откри резултата. 

Повече попадения до почивката не паднаха, а развръзката остана за втората част. В 47-та минута и Максуел Корне се разписа след подарък от защитата на гостите и заби топката под гредата за 2:0. 

Това реши всичко, а после на сцената излезе и Мемфис Депай. В 53-та минута холандецът оформи класиката след страхотен пас на Жале, а четвъртото му попадение падна в в 82-та минута, когато отбеляза истински шедьовър от дистанция. 

След този развой "хлапетата" събраха 50 точки на четвъртата позиция и много трудно могат да изпаднат извън Топ 6 и да не играят в Европа следващия сезон. Тулуза остава на 11-та позиция с 36 точки и изглежда само ще доиграва сезона.