Лион най-после спря серията от поредни мачове без успех. Цели шест кръга "хлапетата" не знаеха що е това успех в домашното първенство, като за последно глави пред тях преклониха лидерите от Пари Сен Жермен. 

Но този малшанс беше счупен в мача с Каен на "Стад де Люмиер". При това след много измъчен успех над борещия се за оцеляване съперник със скромното 1:0. И с гол, дошъл малко след изтичането на един час от началния съдийски сигнал. 

Иначе от първата до последната минута инициативата беше изцяло в играчите на Лион. Те не спираха да атакуват и да обстрелват вратата на съперника, но мерникът на нападателите беше крайно неточен. 

Мариано Диас и Бертран Траоре редуваха пропуск след пропуск, преди да се стигне най-после до 63-та минута, когато статуквото беше нарушено. Тогава Мизиан Маолида намери Траоре около точката на дузпата и той с прецизен удар преодоля вратаря за 1:0. 

До края на мача Мемфис Депай изпусна да успокои феновете с втори гол и въпреки малко нервния за тях завършек на двубоя, все пак любимците им се поздравиха с успеха и взеха ценните три точки.

С тях в актива Лион има вече 54 на сметката си на четвъртата позиция, на две зад третия Олимпик Марсилия и на цели девет зад втория Монако. Каен остава в средата на класирането с 35 точки, на седем от опасната зона.