Френският национален вратар Уго Лорис получи разрешение да напусне Олимпик Лион, но само ако друг клуб предложи „приемлива“ цена. Това съобщи лично президентът на „хлапетата“ Жан-Мишел Ола.

Стражът бе свързван с трансфер във Висшата лига, като според множеството различни информации интерес към него проявяват Арсенал, Тотнъм и Ливърпул. Въпреки това Ола настоя, че само определена оферта може да накара клуба да продаде талантливия вратар.

„Лорис може да си ходи, но само срещу приемлива цена спрямо ситуацията на пазара“, каза президентът на френския тим.

В същото време Лорис, който е капитан на „петлите“, подкрепи своите съотборници след отпадането на тима от Евро 2012. „Сякаш всичко се случваше в нашия лагер. Неща като тези трябва да остават в съблекалнята. Става дума за отбора, а не за отделните индивидуалности. Притеснявам се, защото подобни работи не се случват за първи път“, каза Лорис.

„Не мога да изкупя казаното от Самир. Но не ми харесва, че хората използват този единичен инцидент, за да припишат определено поведение на целия тим. Всичко беше доста объркано. В спортен план Европейското първенство не беше перфектно за нас, но трябва да съдим за нещата на базата свършеното през последните 2 години“, завърши стражът на Лион.