Отборът на Олимпик Лион не допусна изненада в последния кръг във френското първенство и триумфира с титлата за седми пореден път.

Лион се наложи с 3:1 като гост над състава на Оксер и по този начин не позволи да бъде изпреварен от втория Бордо, койтонаправи равен като гост на Ланс.

Преди кръга разликата между двата тима на върха бе само две точки и при издънка на Олимпик и успех на Бордо, възпитаниците на Лоран Блан щяха да излязат начело.

Карим Бензема откри резултата само след 60 секунди игра, а Фред добави още един гол в 9-ата минута. През второто полувреме паднаха нови два гола като Калстрьом направи резултата класически в полза на гостите, а десет минути преди края Томас вкара почетното попадение за Оксер.

В същото време отборът на Олимпик Марсилия си осигури участие в турнира на Шампионката лига, заемайки третото място в крайното подреждане. Марсилци се наложиха драматично с 4:3 над Страсбург, който изпадна от елита, а четвъртият Нанси не загуби от Рен с 2:3.

Ексекуторът на ЦСКА Тулуза в крайна сметка запази елитния си статус и за следващия сезон след труден успех с 2:1 над Валансиен. Лига 1 напуска тимът на Ланс, заедно с отборите на Страсбург и Метц, чиято съдба бе ясна отдавна.

Ето и всички резултати от последния кръг във Франция::

Оксер – Лион 1:3

Ланс – Бордо 2:2

Лориен – Лил 1:1

Марсилия – Страсбург 4:3

Метц – Льо Ман 4:3

Нанси – Рен 2:3

Ница – Каен 3:1

Сент Етиен – Монако 4:0

Сошо – ПСЖ 1:2

Тулуза – Валансиен 2:1