В мач от 17-я кръг на Лига 1 на Франция шампионът Лион сензационно загуби с 0:1 при гостуването си на средняка Каен. Единственото попадение в срещата отбеляза Гуфран в 19-та минута.

Преследвачът на Лион, отборът на Нанси също се издъни, след като завърши 0:0 като домакин на Валансиен, но въпреки това успя да намали разликата от първия на четири точки.

Льо Ман победи с 3:1 като гост Ланс и по този начин се изкачи на трето място във временното класиране преди утрешния мач на Бордо. Гостите поведоха чрез Мело в 24-та минута, но Диндане изравни в 45-та. Последваха два гола на Гервиньо в 50-та и на Льо Талек в 90-та, които донесоха трите точки за гостите.

Сент Етиен се наложи с 2:0 над последния Мец, но победата за домакините дойде в последния половин час на срещата. Първо в 66-та минута Басонг си отбеляза автогол, а в 90-та Фейдуно подпечата успеха за „зелените”.

Тулуза измъкна минимална победа с 1:0 срещу Лил, като единственият гол бе дело на Йохан Елмандер в 68-та минута.

Страсбург победи с класическото 3:0 Рен. Сантос бе се разписа на два пъти в 9-та и 86-та минута, а Куеста в 67-та минута добави още едно попадение за убедителния успех на домакините.

Лориен се наложи с 2:1 над Сошо. Вахируа в 3-та и Льо Пен в 49-та минута дадоха два гола преднина за домакините, а Ердинг в 79-та отбеляза почетния гол за предпоследния във временното класиране.