Отборът на Лион претърпя поражение с 0:2 от домакина Валансиен в мач от 34-ия кръг на френското футболно първенство и се отдалечи от възможността да спечели осма поредна титла. Така след четвъртия си пореден мач без успех гостите останаха на трето място с актив от 61 точки.

Лидер е Олимпик Марсилия с 67 точки, пред Бордо с 65 точки, но двата тима имат по един мач по-малко. Нападателят на Валансиен Йоан Одел донесе успеха на тима си с два бързи гола в средата на първата част.

Одел откри резултата в 24-ата минута след самостоятелна акция от ляво и точен удар покрай Юго Лорис. Четири минути по-късно той вкара втория си гол в мача след асистенция на Грегори Пуйол.

След загубата Лион е заплашен да пропусне участие в Шампионската лига, след като четвъртият Пари Сен Жермен е само на точка от шампионите, но има мач по-малко.

Каен се измъкна от зоната на изпадащите след успех с 3:1 над Льо Ман. Головете на Мишел Сиани, Рафик Сиафи и Фобрис Абриел помогнаха на отбора да събере 34 точки и да се изкачи на 16-о място на точка над опасната зона.