Олимпик Лион стана предпоследният тим, който се класира за 1/4-финалите в Купата на Лигата. Възпитаниците на Убер Фурние се измъчиха срещу втородивизионния Тур, ала изковаха победа с 2:1, която ги прати напред в турнира.

Наставникът на „хлапетата“ пусна оптимален състав за последния двубой на тима на „Стад Жерлан“. Това обаче само за пореден път подчерта трудностите, които те изпитват през настоящата кампания. Тур предложи доста сносна продукция и не се плашеше да тръгва в атака.

Все пак по-голямата класа на домакините си каза думата и те поведоха в 38-ата минута. Клаудио Буво беше точен от дузпа и така резултът на почивката беше 1:0 за Олимпик.

Тур стигна до равенството в 72-ата минута чрез 22-годишния Ибрахима Тандиа, а голът му изглеждаше щеше да прати мача в продължения.

Пет минути преди края отново Буво се оказа спасителят на Лион, разписвайки се за победата с 2:1.

Така преди изиграването на последния осминафинал между Пари Сен Жермен и Сент Етиен, Лион се присъедини към компанията на Лил, Гингам, Лориен, Тулуза, Бордо и Олимпик Марсилия, които вече се класираха за четвъртфиналите.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS