Отборът на Олимпик Лион записа втора победа в последните си три шампионатни мача, след като в среща от 9-ия кръг на френския шампионат надигра гостуващия Реймс с 1:0. Единственото попадение бе дело на Александър Лаказет, който минути по-рано бе пропуснал дузпа.

„Хлапетата“ имаха надмощие още от началото, ала първата си по-сериозна възможност се откри чак в 27-ата минута. Жереми Морел центрира отлично отляво към Матийо Валбуена, който засече от движение, но вратарят Джони Пласид се намеси. В 32-ата минута Лаказет шутира мощно с левия крак и отново стражът на Реймс трябваше да спасява.

В 40-ата минута Лион получи дузпа, след като Джаба Канкава и Лаказет си спретнаха сериозна битка за позиция в наказателното поле и защитникът удари с ръка нападателя в лицето. От бялата точка Лаказет заложи по-скоро на силата, отколкото на точността и Пласид с хубав плонж успя да спаси.

Минутка преди края на първата част обаче голмайсторът на Лига 1 за миналия сезон се реваншира. Той размени добри пасове с Буво и след това беше на точното място, за да се възползва от центриране, което рикошира в Синьорино.

След почивката картината не се промени особено и в 67-ата минута гол на Олимпик бе отменен. Лаказет отправи точен шут във вратата, ала топката се отклони от Стед Малбранк, който посегна към нея, въпреки че очевидно беше в засада.

Минутка преди края вратарят Антони Лопес трябваше да спасява трите точки. Принс Онианге отправи зверски шут от воле от 18-19 метра и португалският страж се вложи максимално, за да отрази.

Така Лион събра 15 точки в актива си и заема 4-ото място във временното класиране. Именно Реймс загуби тази позиция и също с 15 пункта вече е пети.