Отборът на Лион не показа никаква милост срещу Монако в дербито от 8-ия кръг на френската Лига 1. Домакините се наложиха с 4:1 и записаха своя трети успех от началото на кампанията.

Всичко на стадион „Групама” бе решено още през първото полувреме, когато домакините вкараха четири безответни попадения. Головата фиеста за Лион бе започната от Мемфис Депай. Нидерландецът реализира и посвети гола си на своя сънародник Върджил ван Дайк. Защитникът на Ливърпул получи тежка травма и най-вероятно ще пропусне всички мачове до края на сезона.

В 35-ата минута Лион стигна до втори гол, а в негов автор се превърна Карл Токо Екамби. Четири минути преди почивката домакините стигнаха до дузпа, която бе реализирана от Хосем Ауар. В последните секунди на полувремето пък Токо Екамби вкара своя втори гол в срещата, за да доведе нещата до 4:0 в полза на Лион.

През второто полувреме тимът от Княжеството успя да реализира почетно попадение, но не и да направи нещо повече от това. Бен Йедер вкара от бялата точка само три минути след подновяването на играта.

В предпоследната минута Мелвин Бард от състава на Лион бе изгонен с директен червен картон.

След тази победа Лион се изкачи на шестото място във временното подреждане с актив от 13 точки. Монако пък е 12-ти с два пункта по-малко.