Лион продължи да поддържа огъня и със седмата си поредна победа, сега с 2:0 над гостуващия Метц, да води в класирането на френското първенство след 22 кръга.

Лион взе относително ранен аванс в мача, благодарение на комбинирания ефект от дузпа плюс червен картон. В 28-ата минута Гуидо Милан наруши равновесието на Рашид Гезал в наказателното поле на Метц и решението на съдията бе доста сурово – 11-метров удар, както и червен картон. Специално директното изгонване на футболиста на Метц може да бъде поставено под въпросителна.

Голаджията на Лион Александър Лаказет застана зад бялата точка и реализира дузпата за 1:0 в 31-вата минута.

Няколко минути по-късно се стигна да изненадваща смяна в състава на Лион, като излезе именно Лаказет, отправяйки се директно към съблекалнята. Впоследствие се оказа, че стрелецът е получил травма.

С човек повече за Лион логичното се случи след почивката и без да си дава особен зор, водачът в класирането покачи резултата на 2:0, като точен в 83-ата минута бе Толисо.

Лион е лидер с 48 точки, пред Марсилия с 44, докато Метц е под чертата, на 18-о място с 20 точки.

В състава на Метц пък контузия получи Флоран Малуда и също бе сменен принудително.

В друг мач от 22-ия кръг Евиан надделя над Тулуза с 1:0, благодарение на ранния гол на Томасон още в 4-ата минута. Червен картон получи Нинков от Тулуза в 60-ата минута. Евиан е 16-и с 23 точки, а Тулуза веднага след днешния си съперник с 22 пункта.