Олимпик Лион не успя да вземе важни три точки от гостуването си на Тулуза, и дори може да се радва на равенството 0:0. Влизайки в този мач с увереността, че може все още да се бори за титлата, и да настигне Бордо, Лион получи тежък шамар и остана на четвърта позиция. Тимът на Клод Пюел е на осем точки от шампиона и лидер Бордо, след 23 кръга в Лига 1.

Лион имаше всички предпоставки да мечтае за пробив напред, след като Бордо загуби в този кръг, а Лил направи равен. Освен всичко друго, Тулуза идваше от мач с продължения за Купата през седмицата, с изморени и разочаровани футболисти. На свои терен обаче, момчетата на Ален Казанова имаха повече възможности да вземат трите точки, и могат само да съжаляват, че не победиха Лион.

Гостите играха и двайсетина минути с човек по-малко, след изгонването на Жан Макун. Жиняк и Берсон пропиляха най-добрите възможности пред Хюго Лорис, но все пак Лион успя да измъкне точката от този тежък двубой.

Важен успех записа Сент Етиен срещу Монако – 3:0. Победата помогна на „зелените” да се закрепят над чертата на изпадащите, но препъна гостите, които при победа можеха да се изкачат на трето място във временното класиране.

В друг мач, Олимпик Марсилия разби с 5:1 Валенсиен.