Отборът на Олимпик Лион се наложи с 3:1 над Бастия в мач 17-я кръг на Лига 1. Двубоят предложи зрелище и без изпълнен с любопитни моменти, след като домакините от Бастия поведоха с гол на Флориан Распетино, но след това попадения на Александре Лаказет, Ясин Бензия и Бафетмби Гомис доведоха до пълен обрат.

Това бе първа победа за Лион от три мача насам в Лига 1. В предишните кръгове Олимпик регистрира две равенства срещу Тулуза и Валенсиен по 1:1 и загуба от ПСЖ с 0:4.

Срещата на Стад Арман Кесари протече с леко надмощие на Бастия. Въпреки това, гостите бяха по-ефективни и успяха да материализират създадените положения. След 34 минути игра Бастия откри резултата. Жулиан Палмиери комбинира добре с Распетино, който бе безкомпромисен за 1:0. Това попадение обаче ядоса в значителна степен гостите от Лион, който се развихриха след почивката.

Още с подновяването на играта, в 54-ата минута, Александре Лаказет възстанови равенството и върна интригата в мача – 1:1. Само 2 минути след това Ясин Бензия изведе Олимпик напред за 1:2, а 5 минути преди края Бафетмби Гомис оформи крайния резултат – 1:3.

В 87-ата минута Бастия остана и с човек по-малко след като Яник Каюзак бе изгонен с втори жълт картон.

В класирането Лион заема 14-о място с 20 точки, а Бастия е 11-и с 23.

Същевременно в друг мач от кръга, Тулуза и Монпелие не се победиха, като завършиха при 1:1. Монпелие поведе с попадение на Сюлейман Камара в 19-ата минута, а в 51-ата минута Тулуза пропусна чудесен шанс да се върне в мача, след като Еден Бен Басат пропусна от бялата точка.

Все пак домакините стигнаха до равенството в 87-ата минута. Тогава Абел Агилар бе безкомпромисен и се разписа за 1:1.

ВИДЕО!

И двата отбора не можаха да завършат срещата в пълен състав. В 49-ата минута Монпелие остана с човек по-малко след директен червен картон на Даниле Конгре. Числеността на двата тима бе изравнена в 67-ата минута, когато Джонатан Зебина получи втори жълт и респективно червен картон.

В класирането Тулуза е 13-и с 21 точки, а Монпелие 17-и с 16.