Отборът на Олимпик Лион не остави шансове на гостуващия Тулуза и го разгроми с 4:1 в среща от 1/8 финалите на турнира за Купата на лигата на Франция.  

Бертранд Траоре откри резултата още във 2-ата минута след, като отбеляза след хубав самостоятелен пробив.

В 17-ата Жан Лукас удвои резултата. 21-годишният бразилец отправи топовен изстрел извън наказателното поле и завари неподготвен стража на гостите Мауро Гойкоечея – 2:0.

През втората част гостите се опитаха да се върнат в мача и вкараха едно попадение в 47-ата минута. Куадио Коне отправи хубав удар от границата на пеналтерията и отбеляза.

Десет минути по-късно обаче Траоре върна двата гола аванс на домакините. Мартин Терие опита да нанесе удар, но бе блокиран от Келвин Амиан. Топката се озова в футболиста от Буркина Фасо и я плъзна покрай вратаря за 3:1.

В първата минута на добавеното време Мартен Терие оформи крайния резултат. Той проби добре отдясно, влезе в наказателното поле и стреля силно в близкия ъгъл на вратаря – 4:1.

Идния уикенда футболистите на Руди Гарсия гостуват на Рейм, докато Тулуза ще пробва да спре серията си от 8 поредни загуби във всички турнири при визитата на Ница.