Олимпик Лион защити третото си място във френския шампион, след като победи с 3:1 гостуващия Тулуза в мач от 32-ия кръг. Така „хлапетата“ останаха само на точка зад втория Марсилия и на 9 след лидера Пари Сен Жермен.

Срещата потръгна изцяло по вкуса на домакините, които успяха в търсенето си на ранен гол. Александър Лаказет подаде добра топка към Клемен Грение и в 8-ата минута една от изгряващите звезди на френския футбол стреля точно за 1:0.

Двадесет по-късно обаче хубав пас на Даниел Браатен намери Уисам Бен Йедер и за полузащитника не бе проблем да смълчи „Стад Жерлан“.

След почивката играчите на Реми Гард повториха силния си старт и отново се окозаха напред в резултата, този път само след 4 минути игра. Грение вдигна топката от ъглов удар, а централният защитник Бакари Коне препарира Блондел с глава.

Натискът на Олимпик се засили още повече и в 63-ата Бафетимби Гомис сложи точка на спора с трети гол. Асистенцията бе на Гейда Фофана, който по хитър начин изведе нападателя на добра позиция.

По този начин Лион събра 56 точки и само на точка зад съименника от Марсилия. Сент Етиен и Ница обаче не са далеч назад, като и двата тима имат по 54 точки.