Олимпик Лион направи голяма крачка към полуфиналите на Шампионска лига, след като победи с 3:1 Бордо в първи четвъртфинален мач, който се игра на „Стад Жерлан”.

Мачът започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 10-та минута, когато Бодмер подаде към Лисандро Лопес, който изпревари Сиани и чукна топката във вратата на Карасо.

Бордо успя бързо да се върне в мача, след като в 14-та минута Шалме сложи топката на главата на Маруан Чамак, който отблизо я засече и прати във вратата на падналия Лорис.

Делгадо можеше отново даде аванс от един гол за домакините, но Карасо спаси, а в последвалата атака за Бордо Гуфран изпробва рефлекса на Лорис, който изби с една ръка.

Чамак изпусна идеален шанс да отбележи своя втори гол в мача в 29-та минута, но ударът му с глава бе отразен от Лорис.

Лион успя отново да поведе в резултата, след като в 32-та минута Пянич центрира в наказателното поле на гостите, където Бастос бе оставен непокрит и простреля Карасо за 2:1.

Бордо можеше отново да се върне в мача в 62-та минута, когато Чамак стреля опасно, но Лорис спаси.

Макун се озова сам срещу Карасо в 69-та минута, но вратарят на Бордо отново се представи чудесно и отрази удара на камерунския нападател.

Лион получи право да изпълни дузпа в 76-та минута, когато Сисоко центрира в наказателното поле на Бордо, където Шалме игра с ръка и съдията Феликс Рих посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Лисандро Лопес.

В 78-та минута Сидни Гову можеше да направи още по-убедителна победата на Лион, но ударът му бе отразен.

Лисандро Лопес си изкара глупав жълт картон в 80-та минута и ще пропусне реванша в Бордо.

Така Лион взе добър аванс преди реванша на стадион "Шабан Делма" в Бордо, който е на 7-а април.