Олимпик Лион победи Нанси с 3:1 в последния мач от съботния ден в Лига 1. Въпреки двата гола аванс, Лион не постигна успеха лесно, и се нуждаеше от доста воля, за да пречупи опонента си. Успехът изкачи Клод Пюел и компания на върха с 10 точки, преди мача на Бордо утре.

След сравнително равностойно първо полувреме, Нанси можеше да се оттегли на почивката при нулево реми, но Бафетимби Гомис отново показа силна форма и разчупи равенството. Френският национал се разписа в 37-та минута, а цялата дефанзивна схема на гостите се разпадна, когато Лисандро Лопес добави още едно попадение четири минути след старта на второто полувреме.

Исиа Диа и Дамиен Макалусо имаха добри положения пред вратата на Олимпик, но и двамата нямаха шанс да се разпишат във вратата на именития си съперник. В 56-та минута обаче техният съотборник Хаджи се оказа на точното място, за да върне надеждите на Нанси. Те за съжаление на гостуващия тим траяха едва десетина минути, тъй като Микел Бастос оформи крайния резултат в 67-та минута. Лион продължи на атакува и в последните 20 минути от срещата, за да избегне нови притеснения до края.

Останалите мачове от Лига 1:

Булон - Оксер - 0:0

Ланс - Рен - 2:2

Лориен - Льо Ман - 1:0

Ница - Монпелие - 0:3 (мачът бе прекъснат за кратко, заради хвърляни предмети от страна на феновете на домакините)

Сент Етиен - Гренобъл - 1:0

Сошо - Монако - 1:0

утре са срещите:

Тулуза - Валансиен

Марсилия - Бордо

Пари Сен Жермен - Нанси