Голмайсторът на Лига 1 за миналия сезон Александър Лаказет остана доста изненадан от предложените му условия, при които да поднови договора си с Олимпик Лион. Наложи се агентът на футболиста Давид Вендители да използва медиите, за да пожелае по-солидно увеличение във възнаграждението.

Френският национал изигра страхотна кампания, като отбеляза 31 гола в 38 мача за „хлапетата“ на всички фронтове. Напливът от оферти за закупуването му бе очакван от Лион, където шефовете изготвиха оферта за нов договор. Тя обаче съвсем не се оказа това, което играчът очакваше и което очевидно е било обсъждано на срещите между двете страни.

Клубът обяви, че е предложил нова заплата от 2,76 милиона паунда на година, които могат да се увеличат до 3 милиона, ако Лаказет попадне в състава на Франция за Евро 2016. Агентът на Лаказет се учуди от последното, тъй като не е бил запознат с подобно условие.

„Тези цифри изобщо не съвпадат с онези, които обсъждахме на нашата среща“, обясни Вендители. „Не разбирам случващото се, защото в петък президентът обяви, че заплатата му ще бъде минимум 2,87 милиона паунда.“

„Ултиматумите и натискът чрез медиите няма да променят нашите искания, с които Олимпик Лион е твърде добре запознат. Офертите от чужбина, които има пред нас, са много значими от финансова гледна точка, ала нито една от тях не дава гаранции за силното представяне на Александър година преди Европейското първенство“, добави агентът на нападателя.