Отборите на Каен и Лион направиха зрелищно равенство 2:2 в мач от 5-ия кръг на френската Лига 1. Домакините от Каен не само изпуснаха победата след като получиха гол в 89-ата минута, но и завършиха мача с двама души по-малко.

Каен е 11-и във временното класиране във Франция с 11 точки, а Олимпик Лион е 6-и със 7 точки в актива си към момента.

Гостите от Олимпик Лион поведоха с гол на Набил Фекир 45-ата минута на мача. Преди това Фекир пропусна друга добра възможност за попадение в 12-ата минута, когато стреля неточно с глава. В 17-ата пък Клаудио Бовю прати топката на сантиметри от вратата на гостите.

Гостите направиха най-големия си пропуск в 26-ата минута. Бертран Траоре бе изведен зад защитата на съперника и с Муса Дембеле останаха сами срещу вратаря, но Траоре не успя да подаде добре топката и защитник на Каен предотврати опасността.

В 29-та минута футболист на Каен отправи удар извън границата на наказателното поле, а топката срещна протегнатата нагоре ръка на Джейсън Денайер. Реферът обаче не поиска ВАР, за да разгледа ситуацията.

Набил Фекир се разписа за 1:0 след чудесно изпълнение на свободен удар и така футболистите на Лион се оттеглиха с гол аванс на почивката. Фекир прати топката във вратарския ъгъл, а стражът на Каен Самба не успя да се намеси добре.

В 51-та минута бившият играч на Лион Клаудио Бовю преодоля излезлия напред вратар на гостите Антони Лопес и след това бе повален от Ферлон Менди при опита да стреля. Останаха сериозни съмнения дали Менди не играе с топката, но отново нямаше ВАР. Самият Менди вече имаше жълт картон, но не последва втори.

Домакините изравниха в 53-ата минута с гол от дузпа именно на Бовю.

Две минути по-късно Каен остана с човек по-малко след като Александър Джику получи директен червен картон. Джику вдигна високо крак, не успя да играе с топката и с външната част на обувката удари Набил Фекир, като в ситуацията отново не бе използвана системата за видеоарбитраж.

Бертран Траоре от Лион стреля опасно в 69-ата минута, но резултатът остана 1:1. В 73-ата обаче Принс Онианг не сгреши и даде преднина на Каен за 2:1 след хубав удар с глава. Файсал Файр центрира, а Онианг засече с глава от 2 метра и даде преднина на домакините.

В 78-та минута след центриране на Депай, Муса Дембеле стреля добре с глава и вратарят Брис Самба с една ръка спаси. Това бе и най-изгодното положение на Лион за второто полувреме на срещата.

Изравнителното попадение за Олимпик Лион бе дело на Ферлон Менди в 89-ата минута.

В добавеното време на срещата Бесама Санко стана вторият играч на Каен с директен червен картон и така домакините приключиха мача с 9 души. Резервата Санко бе изгонен заради удар без топка срещу Рафаел. Този път реферът се консултира с ВАР и потвърди решението си.