Отборите на Монако и Олимпик Лион сътвориха изумителен спектакъл в своя 1/16-финал за Купата на Франция. На „Стад Луи II” триумфално ръце вдигнаха гостите след драматична победа с 3:2.

Головото шоу стартира още в 13-ата минута. Тогава „монегаските” получиха правото да изпълнят пряк свободен удар в половината на Лион и Фабиньо центрира прецизно към точката на дузпата. Там Стеван Йоветич взе високата топка и с глава нанесе хубав изстрел, който не остави шансове за вратаря Антони Лопес – 1:0.

Лион успя да осъществи пълен обрат само в рамките на 4 минути. Бертран Траоре бе човекът, който даде тон в 21-ата, като изпревари Андреа Раджи за един спорен пас на Кени Тете в пеналта. Бившият играч на Челси с елегантен финт прехвърли топката над италианския защитник, а после я прати безкомпромисно в мрежата с диагонален шут – 1:1.

В 25-ата минута защитата на Монако се изложи много сериозно. Като за начало Мемфис Депай съумя прекалено лесно да получи в наказателното поле, след което се обърна и шутира. След рикошет топката придоби неприятна парабола и кацна върху напречната греда, но се върна към терена. Вратарят Диего Беналио се удари лошо в страничния стълб в опита да я стигне, а Мариано Диас я запази да не напусне очертанията на терена. В този миг Джибрил Сидибе пристигна и вместо да изчисти, запрати кълбото в собствената си мрежа – 1:2.

След паузата само 10 минути бяха нужни на „хлапетата” да увеличат аванса си. Бертран Траоре получи топката на левия фланг, вдигна поглед и видя къде в наказателното поле се намира Мариано Диас. Последва прецизно центриране, а доминиканският нападател с глава прониза резервния страж Сейду Си, който замени Беналио на почивката – 1:3.

Монако се вдигна на щурм в последните минути и успя да намали пасива си в 71-ата. След продължителна атака, пренесла се отляво, Балде  Кейта получи остър пас в наказателното поле. Сенегалецът хубаво се извъртя и на свой ред подаде към включващия се от втора позиция Рони Лопес, а той с хубав шут отбеляза за 2:3.

Двубоят можеше да стигне и до продължения, ала домакините нямаше шанс в добавеното време към редовните 90 минути. В него централният бранител Камил Глик показа силата си при статичните положения и се извиси, за да засече с глава. Изстрелът му за съжаление на домакинските привърженици срещна лявата греда и така Лион продължи в следващата фаза на турнира.