Отборът на Олимпик Лион не допусна изненада и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Франция. Тимът на Бруно Женесио победи Гингам навън с 2:1 и си гарантира място в топ 8.

Още в самото начало „хлапетата” откриха резултата. В 7-ата минута централният бранител Марсело като на шега метна дълъг пас в предни позиции, който изведе по перфектен начин Муса Дембеле. Бившият футболист на Селтик умело овладя, а после и прокара топката покрай стража на домакините – 1:0.

До края на полувремето Лион имаше куп чисти възможности да увеличи аванса си, а попадение на Набил Фекир беше отменено заради засада точно преди почивката.

Отново ранен гол, този път във втората част, успокои гостите. В 49-ата минута Ферлан Менди се включи в атака отляво и центрира полувисоко в наказателното поле. Максуел Корне сложи крак точно пред пазача си и красиво отбеляза за 2:0.

Гингам все пак направи последните минути интересни, като използва притъпената концентрация в защитния вал на съперника. Маркъс Коко показа скоростта си отдясно и пусна чудесна топка по тревата за Александър Менди, който от точката за изпълнение на дузпи намали пасива на своя тим до 1:2.

За повече обаче играчите на Гингам нямаха време, като всъщност избегнаха да получат и трети гол в малкото оставащи минути.

В четвъртфиналите Лион ще се изправи срещу отбора на Каен. Другите двойки са Рен-Орлеан, Пари Сен Жермен-Дижон и Витр-Нант.