Пари Сен Жермен постигна ценна победа като гост на Нант с 4:1 и продължава да преследва първите два отбора в класирането Лион и Бордо. След като през седмицата отпаднаха именно от Бордо на полуфинал за Купата на Лигата, парижани показаха повече класа днес и не оставиха шанс на домакините.

Людовик Жюли откри резултата в 12-та минута, само четири след като бе ударил и греда. Асистенция за попадението направи Пеги Люиндула, който се намира в страхотна форма и сам успя да се разпише в 20-та минута. Рикардо Фати бе фаулиран в наказателното поле в 35-та минута, и Джамел Абдун намали на 1:2 от дузпа.

След почивката ПСЖ натисна още своя съперник, и великолепна акция на Люиндула предостави топката на Жюли, който вкара втория си гол с срещата за 1:3.

Въпреки старанието на Нант поне да се опази от още попадения във вратата си, Стефан Сесеньон все пак реализира и четвърто в полза на гостите в 71-та минута, с което оформи и крайното 1:4.

В друг мач от тази вечер пълният аутсайдер Льо Авър постигна изненадваща победа с 1:0 над Рен. Двубоят се развиваше дълго време според очакванията, като гостите пресираха и само чакаха възможност да пробият противниковата отбрана. Льо Авър се посъвзе в края на полувремето, но след почивката отново отстъпи изцяло инициативата на Рен. Стефан Норо имаше най-чистите възможности да открие резултата, но в крайна сметка единствено Амаду Аласан успя да го стори, при това в полза на Льо Авър чак в 90-та минута.

Останалите резултати:

Лориен – Монако 1:1

Нанси – Оксер 0:2

Сент Етиен – Каен 3:2

Тулуза – Льо Ман 2:0

Лил – Сошо 3:2