Лил затвърди второто място с успех над Сент Етиен в мач от 9-ия кръг на първенството на Лига 1. Тимът победи с 3:1 и вече има 19 точки в класирането.

Бамба, който вкара два пъти и във вратата на Олимпик (Марсилия) миналата седмица, вече има седем попадения, след като откри резултата в 17-ата минута, а в 46-ата отново даде преднина за 2:1.

Първото попадение беше наистина впечатляващо. Реми навлезе от ляво и подаде на Бамба, който овладя топката, финтира един защитник и с мощен удар наказа вратаря на гостите Стефан Руфие. В 26-ата минута съдията отсъди дузпа, след като Фоде Бало Туре събори нахлулия на скорост Уаби Хазри. От 11-те метра Реми Кабея не сбърка и изравни за 1:1.

Минута след началото на второто полувреме Никола Пепе изработи второто попадение. Той взе топката на центъра, преодоля около 20 метра и подаде на Бамба, който отново със същия финт елиминира един бранител и изстреля топката до гредата по диагонал за 2:1.

За третото попадение двамата си размениха ролите и Бамба от лявото крило нахлу и върна топката на Пепе, който я търколи от 7-8 метра под вратаря Руфие.

След това поражение Сент Етиен е на 4-ото място с 15 точки.