Лил измъкна победата срещу гостуващия Монпелие с гол 6 минути преди края. Трите точки за домакините донесе Ренато Санчес. Преди това двата отбора си размениха по едно попадение чрез Иконе в 40-ата от дузпа за Лил и Анди Делор в 74-ата минута. 
 
С победата Лил захапа здраво третото място, към което апетит проявяват Рен, Бордо и Нант. 
 
Домакините можеха да поведат още в 8-ата минута след чудесен индивидуален рейд на Нанитамо Иконе, но ударът му бе спасен от вратаря Херонимо Рули. Стражът на Монпелие обаче не бе на висота в 38-ата минута, когато непохватната му намеса доведе до дузпа в полза на домакините. Нанитамо Иконе бе безмилостен от бялата точка за 1:0. Джонатан Бамба още в следващата минута обстрелва Рули, но той спаси.
 
По-активната игра на домакините продължи и през втората част, но пропуски направиха Ренато Санчес, Иконе и Осмиен. Изненадващо обаче гол падна в тяхната врата. Отбеляза го Анди Делор в 74-ата минута след пас на Флоран Моле.
 
Футболистите на Лил продължиха да натиска, но вратарят на Монпелие Рули бе на път да ги отчая. Той се предаде чак в 84-ата минута, когато Ренато Санчес завърши индивидуалния си рейд с превъзходен в левия ъгъл.
 
ЛИЛ - МОНПЕЛИЕ 2:1
 
Голмайстори: 1:0 Иконе 40-дузпа, 1:1 Анди Делор 74, 2:1 Ренато Санчес 84