Отборът на Лил отново поведе колоната във френската Лига 1, след като стигнаха до уникален обрат като гост на Олимпик Лион с 3:2 в двубой от 34-ия кръг на първенството. „Песовете“ губеха с 0:2 до края на първото полувреме, когато намалиха, а през втората част довършиха пълния обрат.

Сблъсъкът стартира отлично за домакините, които поведоха в резултата в 20-ата минута след точен удар на Ислам Слимани, който се възползва от подаване на Максенс Какуерет.

В 35-ата минута автогол си отбеляза Жозе Фонте, с което преднината на „хлапетата“ бе удвоена. Малко преди това попадение на Джонатан Дейвид от Лил бе отменено след разглеждане със системата ВАР заради засада.

В добавеното време на първото полувреме обаче Бурак Йълмаз намали и върна интригата в двубоя.

Дейвид все пак вкара в 60-ата минута след асистенция на Йълмаз и резултат бе изравнен.

Пълният обрат за Лил дойде в 85-ата минута, когато Йълмаз отбеляза втория си гол в мача след красив прехвърлящ удар.

С този успех Лил вече има 73 точки, следван от Пари Сен Жермен със 72. Трети пък е Монако със 71. Лион пък остава 4-и с 67 точки и почти сигурно отпадат от борбата за титлата.

До края на сезона Лил ще домакинства на Ница и Сент Етиен и ще гостува на Ланс и Анже. За Лион пък остава да се бори за третото място, даващо право на участие в квалификациите за Шампионската лига. В следващия кръг „хлапетата“ гостуват на Монако.