Лил се класира лесно за финала за Купата на Франция, след като победи с 2:0 Ница като гост и запази надеждите си за златен дубъл.

Лидерите в Лига 1 направиха много добър мач, демонстрираха атакуващ футбол и не оставиха никакви надежди на Ница за успех. Гостите започнаха да атакуват веднага след началния съдийски сигнал, но стигнаха до първи гол чак в последната минута на полувремето.

Лил получи удар в 36-ата минута, след като халфът им Флоран Балмон контузи коляното си и трябваше да напусне терена. На неговото място влезе Еден Азар, който само след осем минути се изяви по най-добрия начин. Той направи двойно подаване с Людовик Обранияк, влезе в наказателното поле и веднага стреля, топката се отклони леко в защитник на домакините и се заби под гредата.

Минута след началото на втората част Жервиньо увеличи преднината на Лил на 2:0, след като получи пас през защитата от Обранияк, излъга вратаря Лионел Летизи и вкара в празната врежа.
Домакините реагираха и в 56-ата минута Ерик Мулунги удари страничната греда, но до по-сериозни положения пред Микаел Ландро не се стигна.

Тази вечер е другият полуфинал в турнира, в който Анже и Пари Сен Жермен ще определят съперника на Лил на финала.