Отборът на Лил победи с 2:1 Валенсиен у дома, благодарение на гол на белгийския полузащитник Еден Азар в последната минута на двубоя.

Голмайсторът на „песовете“ Муса Соу откри резултата в 39-та минута, но нападателят на гостите Грегори Пужол изненада неприятно тима на Лил в 59-та минута. По всичко изглеждаше, че Лил ще изпусне победата и ще завърже съвсем битката за титлата във Франция, но Азар успя да отбележи безценен гол в 90-та минута.

С тази победа отборът на Лил събра 52 точки след 27 изиграни мача, докато Рен е на втора позиция с три по-малко. Лион и шампионите Олимпик Марсилия са на трето и четвърто място с 48 точки.

В същото време отборът на Монако се измъкна от зоната на изпадащите, след като постигна победа с 1:0 при гостуването си на Бордо. Единственото попадение в двубоя отбеляза Адриано в 22-та минута.

В друг мач Пари Сен Жермен и Монпелие завършиха наравно 2:2. Хорау и Янга-Мбива дадоха ранен аванс на ПСЖ, но гостите успяха да стигнат до хикса след двепопадения на Жиру след почивката.