Лил записа първи неуспех точно от един месец насам, като загуби с 1:3 като гост на Олимпик Лион в последен мач от деветия кръг на Лига 1. Френският тим не познаваше вкуса на поражението от 16 септември, когато бе победен от Спортинг Лисабон в Лига Европа. Следващият двубой на Лил е домакинство на българския Левски, отново в европейския клубен турнир.

След девет кръга в Лига 1, Лил е на шеста позиция с 14 точки. Успехът измъкна Лион от дъното, и тимът след две поредни победи вече е с 11 точки на 14-то място.

Попадения на Лисандро Лопес и Йоан Гуркюф в 3-та и 41-та минути изведоха Лион напред в резултата, а Муса Соу върна един гол в 52-та. Отново Лопес оформи крайното 3:1 от дузпа, четири минути по-късно.

Жереми Пие бе изгонен за два бързи жълти картона в 62-та и 70-та минути, и остави Лион с човек по-малко цели 20 минути, но Лил не успя да се възползва и да стигне поне до точката.

Съставът на Лил: Микаел Ландрьо, Давид Розенал (Флоран Балмон 46), Емерсон, Адил Рами, Матио Дебуши, Йоан Кабайе, Чеджу, Антонио Мавуба (Людовик Обраняк 73), Жервиньо, Муса Соу, Пиер-Ален Фрау (Еден Азар 46)

Лил приема Левски на 21 октомври от 22.05 часа.